Fladfiskeforfang
Pro fladfiskeforfang fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Lollipop" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Hanky Panky" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Green Pearl" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Plaice Royal" fra Kinetic
Jay Flounder Inline "Black / Red Dots" fra Kinetic
Jay Flounder Inline "Glow / Pink Dots" fra Kinetic
Jay Flounder Inline "Yellow / Orange Dots" fra Kinetic
Fladfiskeforfang "Plaice Leader" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Kinky Pinky" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Blue Charm" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Inside Out" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Pride" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Bad Oyster" fra Kinetic
Fladfiskeforfang m. Ske "Sunset" fra Kinetic
Fladfiskeforfang "Pearl Glitter / Red Target" fra Kinetic
Sildelod fra Trendy
Fladfiskeforfang "Mohawk Feather - Red" fra Kinetic
Fladfiskeforfang "Mohawk Feather - Yellow" fra Kinetic
Fladfiskeforfang "Mohawk Feather - Blue" fra Kinetic
Fladfiskeforfang
Her på denne side finder du mange forskellige typer fladfiskeforfang. Et andet ord for fladfiskeforfang er bundforfang, fordi fladfisk opholder sig på havbunden. Et godt fladfiskeforfang består af en lod på 30-90 g og 2-3 enkeltkroge med perler eller lignende elementer, der tiltrækker fladfiskene. På krogene sætter man madding for yderligere at tiltrække de fisk, som man vil fange. Maddingen kan være alt fra sildefileter til børsteorme eller sandorme.
Hos Billigt Fiskegrej har vi et stort udvalg af billige fladfiskeforfang med mange forskellige farvestrålende elementer, som alle effektivt vil lokke fladfiskene. Hvis du er i tvivl om hvilket fladfiskeforfang, som du bør vælge, så får du her nogle gode tips til at finde de bedste fladfiskeforfang. Vores forfang til fladfiskeri er desuden alle billige, så du kan sagtens købe nogle forskellige for at teste hvilke af dem, der er de bedste.
Bedste fladfiskeforfang
Kort sagt består de bedste fladfiskeforfang af iøjnefaldende gule og røde elementer, 2-3 enkeltkroge, et lod på ca. 30-90 g samt madding. Undersøgelser har vist at netop den røde eller gule farver er effektive til at lokke de fleste fladfisk, men andre skarpe farver, som grøn, har også vist sig at være effektive. Ofte er skrubber mest tiltrukket til skarpe gule farver hvorimod rødspætter ofte tiltrækkes af skarpe røde farver. Dette er dog ikke altid tilfældet, så derfor er det bedst at vælge et forfang med både røde og gule elementer.
For at lave det bedste fladfiskeforfang, skal man tilføje den rigtige type madding. Den bedste madding til fladfisk er børste- og sandorme, men fintskårne sildestykker kan også sagtens bruges. Loddet skal desuden tilføjes for at forfanget falder til bunds efter, at linen er kastet i vandet, fordi fladfiskene befinder sig på havbunden.
Lav selv fladfiskeforfang
Hvis du skal ud og fange fladfisk, så kan du både købe billige forfang her på siden eller selv lave fladfiskeforfangene. Det kan både være sjovt og udfordrende at lave sine egne forfang. Til dette skal du bare bruge fletline, enkeltkroge, lodder (som også ses her på siden), madding og nogle farverige elementer. Til de farverige elementer har du god mulighed for at slippe fantasien løs og teste forskellige materialer og farver. Man kan eksempelvis lokke fiskene med farverige perler, fjer eller glimmer.
Hvis lav-selv fladfiskeforfang lyder for tidskrævende, så kan du også sagtens bruge alle dem som du ser her på siden. De er nemlig allerede blevet testet af mange fiskere og brugt til at fange et hav af forskellige typer fladfisk. Selvom røde og gule farver har vist sig at være meget effektive til fladfisk fiskeri, så har mange også oplevet stor fangst ved brug af skarpe grønne og blå farver på forfanget.
Hvad kan man fange med fladfiskeforfang?
Fladfiskeforfang bruges til at fange en af de 5 forskellige typer fladfisk: pighvar, rødspætte, skrubbe, ising og slethvar. Sæsonen for fiskeri af fladfisk begynder i maj, fordi der er en fredningsperiode fra januar til maj. Det er dog bedst at fiske efter fladfisk om sommeren, hvor fiskene er blevet dejligt tykke. Der er desuden også god mulighed for at fange fladfisk om efteråret, hvor de måske er blevet endnu større. Når man fisker efter fladfisk, så kan man anvende to forskellige metoder: Aktiv fladfisk fiskeri og inaktiv fladfisk fiskeri.
Ved aktiv fladfisk fiskeri holder man fiskestangen i hånden, så man kan benytte fiskestangens bevægelser til at lokke fladfiskene. Her kastes linen ud i vandet, hvorefter loddet gør at den synker til bund. Efter et par sekunder indrulles linen med et moderat tempo, så fladfiskene kan nå at opdage forfanget. Ved aktiv fladfisk fiskeri er der dog risiko for at fladfiskeforfanget sidder fast i sten og andet på havbunden, hvor linen kan knække, så man mister sit forfang. Derfor er det altid en god idé at have flere.
Ved inaktiv fladfisk fiskeri kastes linen ud, hvorefter fiskestangen placeres på jorden eller bag nogle klipper. Forfanget vil derefter falde til bunds og blive liggende indtil fladfiskene opdager det. Der er stadig uvist hvilken metode, som er mest effektiv. Derfor kan du sagtens prøve dig frem og vælge den metode, som du synes er sjovest.